OKEJ DET ÄR NU DET HÄNDER: THAILAND DEL ETT

 
När de här bilderna togs så hade vi redan varit i thailand i en dag, men eftersom att den dagen spenderades i en bil, på ett hotell i en sunkig stad (vi missade sista båten ut till ön där vi skulle bo, segt) så blev det inte så mycket dokumenterat av den tiden tyvärr! Men det gör inget tycker jag, vi hade ju ändå två veckor på oss att ta bilder och greja. Här ovan är bilder på Emma och Sandra på piren när vi väntade på båten som skulle åka rakt ut igenom den thailändska kusten för att så småningom hamna på Koh Phayam, en megafin ö som vi skulle bo på ett litet tag framöver. Såg även vår första gulliga straydog!!! Har miljorersmiljarders bilder på hundar från resan så det lär bli mer av såna små loppbitna gulliga här framöver.
 
Emma på båten, fiskebyn vi lämnade bakom oss på bild två!
 
Här har vi kommit fram!!!!!! Bild två är ful och suddig men den beskrev känslan av att vara framme efter massa resetimmar så bra så den fick va med.
 
så himla vackert ställe mmm längtar tillbaka
 
Det är såna sjuka klasskillnader i Thailand, man märker av dem så skrämmande tydligt där, bara på vår bilresa ifrån flygplatsen så såg man flera gånger hur det längs vägen låg mångmiljonshus vägg i vägg med fallfärdiga plåtskjul. På hotellets bakgård fanns detta tvättställ som tillhörde några små risiga hus som beboddes av personalen på hotellen, kändes nästan lite äckligt att gå där med sina tusenkronorsteknikprylar och titta som om det var någon sorts turistattraktion.  
 
Även- HUND 2!!
 
På huvudgatan i den minililla byn så kunde man bland annat tattuera sig, få massage, käka vegetariskt, köpa färska cashewnötter och handla hos tjenare-mannen (thailändsk man med klädstånd, kan ett ord på svenska, ordet är tjenare). 
 
Efter att vi hade handlat lite kul grejer (jag gjorde mitt livs bästa köp obsobs) så gick vi hem för att hinna se den första solnedgången. Sista bilden är kul! Detta är alltså ett cashewnötsträd där det växer cashews!! Man väntar på att frukten ska falla, sen knipsar man av nöten och låter skorpan torka, därefter knäcks de, rostas och sen kan man äta! Är asfascinerad av att se vart grejer man äter kommer ifrån, så det är möjligt att detta bara är intressant för mig. Men coolt iallafall att dessa fanns överallt på ön.
 
Sen väntade hundgos, mojitos, sittaisandenkollapåsolnedgång och ta kul bilder (ps byxorna var alltså livets bästa köp, de är det skönaste plagg jag ägt).
 
BRA första dag. Adios amigos, hörs snart igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp